Vinterkyla

En härlig och kall vecka med dagstemperaturer kring -20°.

Våra förmiddagar blir lite kortare än vanligt.

 

Veckan började med en härlig förmiddag då vi försökte ta oss upp till vår skogsplats. Tack vare leksugna grannar så gick det att gå en bit upp i backen där de 'pulkat' fram en stig. Sedan tog det stopp pga av hög snö. Vi fick i alla fall en liten stund av skogskänsla och vi fick se och höra en korp som försökte jaga iväg en annan stor fågel.

Efter det ville några av barnen att vi skulle hälsa på kaninerna vilket vi gjorde. Det var fortfarande bara en av kaninerna som visade sig så vi undrade om den andra gömt sig i underjorden. 

Sedan hann vi med en lekstund i stora parken. Trots mycket snö där så blev det mycket bil- och båtkörning och lite gungning.

 

På tisdagen gick vi till sjöfåglarna som Ludvig hade valt. De var otroligt hungriga och vi gav de mycket mat. Vi pratar mycket om att fåglarna behöver få mat då det är svårt för de att hitta mat nu. Barnen är väldigt engagerade i det. Efter det gick vi och lekte lite i snöhögarna. När vi kom in blev det mycket sov- och matlek och efter vilan sjöng vi och pratade kring vår almanacka. Det gör vi varje dag och barnen tycker att almanackan är väldigt kul.

 

Onsdagen bjöd på en förmiddag i stora parken vilket Melvin hade valt. Mycket lek i bilen och en del gung och snurr. Efter det tog vi en promenad innan vi gick in och lekte. Väl inne så vill Joel visa sina fina saker som han denna dag hade tagit med sig; ett päron, ett par solglasögon och en leksaksbåt.

 

På torsdagen blev det en kort promenad på jakt efter domherrarna. Vi ville se om de var hungriga men de var inte på plats. Vi har flera gånger försökt få se dem men inte lyckats än. Vi gick istället in och värmde oss och lekte. Bilmattan och alla bilar åkte fram och så blev det rolig lek. Dockorna fick också vara med i leken en stund.

 

Fredagen tillbringade vi i olika pulkabackar, först en liten som ligger nära snurran. Efter det ville Joel gå till stora pulkabacken och det gjorde vi. Där blev det bara två små åk. Barnen vill tidigt gå in och värma sig så det gjorde vi. Väl inne åkte nästan alla leksaker fram och det lektes för fullt.

 

Ännu en vecka närmare vår och värme!

 

Trevlig helg till er alla!

/Malin och Micke

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-